Bağışıklık Sisteminizi Geliştirmek İçin Vitamin Destekli Katkılar Almak Neden İyi Bir Fikirdir?

COVID-19 ile mücadelede, bazı araştırmalar vitamin ve minerallerin bizi şiddetli reaksiyonlar geliştirmeye karşı korumaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Koronavirüs pandemisinin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, sağlığımızı en iyi nasıl koruyacağımıza dair anlayışımız hâlâ gelişiyor. Otoriteler maske takmak, sosyal mesafeye uymak ve sık sık el yıkamak gibi önemli önleyici tedbirleri sürekli tekrarlarken, bazı araştırmalar ayrıca COVID-19 vakalarının ciddiyetini vitamin eksikliğine, özellikle de vitamin D eksikliğine bağlamaktadır. C vitamini ve çinko, soğuk algınlığı ve griple savaşmak için tercih edilirken, mevcut koronavirüs semptomlarını azaltmada daha az etkili oldukları kanıtlandı.

COVID-19 semptomları ve ilişkili takviye gıdaları arasındaki bağlantı hala erken aşamada, ancak beslenme ve bağışıklık sağlığı arasındaki bağlantı tartışılmaz. O halde bağışıklık sistemimizi korumak için vitamin ve mineral takviyeleri almak ile ilgili ne bilmeliyiz?

Öncelikle, bu takviyelerin işlevini ve bizim için yapabileceklerinin sınırlarını anlamak önemlidir. Bazı vitamin ve minerallerin sağlıklı bir bağışıklık sistemini korumak için önemli olduğunu biliyoruz, ancak [onları] alarak bağışıklık sisteminizi gerçekten “güçlendiremeyiz”. Vitamin ve mineral takviyeleri söz konusu olduğunda, yeter yeterdir ve daha fazlası daha iyi değildir.

Bu nedenle, çoğumuz zaten bir şeyin eksikliğini hissediyorsak, multivitamin veya mineral takviyeleri almak kötü bir fikir olmaz. Sağlıklı bir diyet, bağışıklık sisteminin işleyişi için gerçekten önemlidir. Diyetlerimiz (beslenmemiz) idealin altındaysa, sağlıklı bir diyet uygulayamayan insanlar için bu vitamin destekleri makul bir güvenlik ağıdır.

Çalışmalar, Amerikalıların yaklaşık yüzde 40’ının D vitamini eksikliği olduğunu göstermektedir. D vitamini alımımızın yaklaşık yüzde 50 ila 90’ını deri yoluyla emilen güneş ışığı yoluyla alıyoruz, ancak güneş kremleri (ve kış aylarında daha zayıf güneş ışığı) ile ihtiyacımız olan miktarı üretmemiz daha zor. D vitamininin bir kısmı, süt ve zenginleştirilmiş tahıl gevrekleri ve ayrıca somon, uskumru, ringa balığı ve sardalya gibi yağlı balıklar gibi besinler yoluyla tüketilse de, günlük ihtiyaçlarımızı karşılamaya neredeyse yetmiyor.

Bağışıklık sistemi desteği için doğru B12 vitamini seviyelerini korumak da önemlidir. Yumurta, et ve süt ürünleri gibi hayvansal ürünlerde bulunan B12 takviyesi, özellikle diyetlerinden yeterince yararlanamayan veganlar ve vejeteryanlar için gereklidir.

Takviyeler, eksik olduğumuz noktalarda yardımcı olabilir, ancak aşırıya kaçmayın. Takviyeler, miktarları olması gereken seviyeye çıkarmak için faydalıdır, ancak çok fazla almak tehlikeli olabilir.

Fazla D vitamini alımı ile ilgili bu yazıyı okumanızı da tavsiye ederim:

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir